Thema schizofrenie en drugs

LinksOp 12 februari 2016 is er een bijeenkomst plaats gevonden over schizofrenie.

Schizofrenie heeft meer dan een oorzaak. Het is onbekend hoe iemand schizofrenie krijgt. Maar de extra risico’s zijn wel bekend. Schizofrenie begint vaak in de late puberteit en bij jongvolwassenen. Daarnaast krijgen mannen het vaker.Uit onderzoek is duidelijk geworden dat cannabis gebruik ervoor kan zorgen dat de ziekte 2,5 jaar eerder ontstaat dan wanneer je niet geblowd zou hebben. Als schizofrenie in je familie voorkomt is het raadzaam om niet te blowen. In een ander onderzoek is duidelijk dat broers en zussen van schizofrene, na gebruik van cannabis, 15 keer zo gevoelig zijn voor lichte psychotische verschijnselen dan mensen die geen schizofrenie hebben. De opkomst was groot en men wilde veel informatie hebben.

Iedereen vond het een interessant onderwerp. Er waren maar liefst 43 mensen aanwezig.

Voor meer informatie: Voor meer informatie: Tel: (020)7525131 E.info@stichtingonzehoop.nl www.stichtingonzehoop.nl

Adres: Lombokstraat 2, 1094 AL Amsterdam

This entry was posted in Onze Hoop. Bookmark the permalink.